Marmer, het voordeligst en betrouwbaarst bij Rudolf Abspoe

Door eigen import alleen kwaliteits marmer voor onze klanten!

Op zoek naar marmer voor uw woon- of badkamer?

Rudolf Abspoel levert al meer dan 16 jaar marmer aan diverse klanten. Door de eigen import bent u altijd verzekerd van de beste  prijs en kwaliteit. In de showroom zijn verschillende marmer vloeren opgesteld, maar daarnaast ook andere verschillende natuurstenen en houten vloeren. Door de verschillende soorten marmer in de showroom kunt u een goed beeld krijgen welke marmer het beste bij u past.

Ga direct naar het marmer assortiment

 

 Marmer

Een chique uistraling met marmer

Marmer is een mooie steensoort die bekend staat om zijn warme, chique uitstraling. Kenmerkend zijn de adervormige structuren in het steen. Het is een harde steensoort die ontstaan is uit kalksteen. Er zijn talloze mogelijkheden om er gebruik van te maken in uw woning. Het is een decoratieve steensoort die goed in elk interieur te verwerken is. Deze steen biedt dan ook een sfeervolle toevoeging aan uw woning!

Oorsprong
Marmer is een natuursteensoort. Natuurstenen ontstaan als gevolg van geologische ontwikkelingen binnen de aardkorst. Doordat dit natuurlijke processen zijn, is elke steen uniek. Er zijn verschillende soorten natuurstenen te onderscheiden, zoals stolingsgesteenten en sedimentgesteenten. Stollingsgesteenten zijn stenen die ontstaan zijn uit gestold aardmagma, zoals graniet en basalt. Sedimentgesteenten zijn stenen die ontstaan zijn uit afzetting van kalk in rivieren en zeeën, zoals hardsteen en leisteen. Marmer behoort tot de groep natuurstenen die metamorfgesteenten wordt genoemd. Metamorfgesteenten zijn stenen die zowel uit stollings- als sedimentgesteenten ontstaan kunnen zijn. Invloeden vanuit de natuur, bijvoorbeeld temperatuur en druk, kunnen ervoor zorgen dat natuurgesteenten een gedaanteverandering ondergaan, waardoor metamorfgesteenten ontstaan. Zo is marmer bijvoorbeeld ontstaan uit kalksteen. Vanwege blootstelling aan druk en warmte is het echter veel harder dan kalksteen.

Uw woning met marmer

Marmer is een veelzijdige steensoort die op allerlei manieren toepasbaar is. Toevoeging ervan in uw woning kan op talloze manieren. Zo kunt u denken aan verwerking in uw vloer, wat uw interieur onmiddellijk van klasse voorziet. Bijkomend voordeel is dat een marmeren vloer uitstekend te combineren is met vloerverwarming, omdat natuursteen de eigenschap heeft om warmte op te nemen en langzaam weer af te geven. Tevens is het bijzonder goed geschikt om te verwerken in uw badkamer. Het zal daar lang mooi blijven en geeft uw badkamer automatisch een chique uitstraling. Vertrekken in huis waar deze steensoort verder veel wordt toegepast zijn de hal en de keuken. Het kan op verschillende manieren gelegd en bewerkt worden, geheel naar uw smaak en wensen.

Marmer vloer mogelijkheden en sfeerimpressie

Indien u tijdens het lezen nieuwgierig bent geworden naar de mogelijkheden van deze steen in uw woning, nodigen wij u geheel vrijblijvend uit in onze showroom in Hoogwoud aan de Herenweg 80.  U kunt hier in alle rust rondkijken en sfeer proeven terwijl u ons aanbod van hoogwaardige natuurstenen bekijkt. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of met u mee te denken. Tevens kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Neem rustig een kijkje op onze website en bij vragen, stel ze gerust!
U kunt ook meer informatie krijgen over onze andere producten: leisteen | belgisch hardsteen


Graag tot ziens bij:

Rudolf Abspoel
Herenweg 80
1718 AH HOOGWOUD
T: 0226-355000
M: 06-46212397
E: info@rudolfabspoel.nl