Leisteen, voordelig en betrouwbaar bij Rudolf Abspoel

 

De voordeligste leisteen door eigen import, al meer dan 8 jaar!

 

U wilt een vloer voor uw woon- of badkamer? Dan is een leisteen vloer daar zeker geschikt voor!
Voor leisteen bent u bij Rudolf Abspoel aan het juiste adres. In onze showroom aan de Herenweg 80 in Hoogwoud zijn verschillende natuurstenen en houten vloeren te bewonderen. Verschillende soorten leisteen zijn fraai opgesteld (en als voorbeeld vloer geplaatst), zodat u een perfect beeld krijgt welke leisteen het beste bij u past.

 

Ga direct naar het leisteen assortiment

 

 

 

 

 


Het ontstaan van leisteen

 

Leisteen is ontstaan doordat er voor een lange tijd een grote natuurlijke druk op klei werd uitgeoefend. Het is een gesteente dat uit dunne lagen steen bestaat die een olieachtige vloeistof bezitten. Het bestaat uit verschillende sedimenten zoals kwarts en pyriet.

 


De eigenschappen van leisteen

 

Leisteen is in veel verschillende vormen te vinden en kan variëren van donkerblauw en groen tot rood. Dit is onder andere afhankelijk van de hardheid, de vorstbestendigheid en de slijtvastheid van het gesteente. Het splijtoppervlak kan verschillen van glad tot ruw. Het heeft een aantal kenmerkende eigenschappen:

 

- Ongeveer de helft van de soorten leisteen is bestendig tegen vorst.
- Het heeft een stroef oppervlak, waardoor het een goede grip geeft.
- Het heeft een goede warmtegeleiding.
- Het is bestendig tegen weersinvloeden zoals zonlicht en water.
- Het is zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

 


De toepassingen met leisteen

 

Leisteen wordt over de hele wereld gebruikt en heeft een grote verscheidenheid aan toepassingen. Het wordt voornamelijk gebruikt als bouwmateriaal voor zowel dakbedekking als vloerlegging. Leisteen is makkelijk in kleine stukken te verwerken en is daarom zeer geschikt als bouwmateriaal. Omdat het goed warmte geleid en er mooi uit ziet, is het zeer populair als natuursteen voor vloeren. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te maken en heeft het een natuurlijke uitstraling. Leisteen wordt tevens gebruikt als gevelbekleding, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor architecten en aannemers. Door de compatibiliteit met andere bouwmaterialen en de schoonheid van het gesteente zelf, is het een perfect materiaal voor creatieve ontwerpers. Hiernaast wordt leisteen ingezet in aquaria, bij snookertafels en zelfs als wapenuitrusting. Het kan worden gebruikt als een harnas om te beschermen tegen gevaarlijke projectielen zoals speren en pijlen.

 


Laat u goed informeren over leisteen

 

De grote verscheidenheid in de toepassing en verwerking van leisteen biedt veel mogelijkheden. Het is daarom van belang dat u zich goed laat informeren over hoe het aan uw specifieke wensen kan worden aangepast. Kom daarom kijken in de showroom en vraag om advies. Zo kunt zelf beoordelen of het aan uw voorwaarden voldoet. Mocht u hierna meer willen weten, dan kunt u uiteraard telefonisch contact opnemen. Als u geïnteresseerd bent, kunt u een offerte aanvragen.

 

Kijk ook eens op:
marmer | belgisch hardsteen